9/30/2013

awkward i op het Nederlands Film Festivalawkward i op het NFF
Het Nederlands Film Festival in Utrecht is weer begonnen. En het festival heeft dit jaar een awkward i -tintje. Want voor drie films die op het festival zijn te zien heeft Djurre muziek gemaakt.

Vingers
Een nieuwe (korte) film van Michiel ten Horn, met in de hoofdrol Ton Kas. Als keurige wiskundeleraar Bernd ziet hij zich tot zijn schrik geconfronteerd met de losgeslagen seksuele moraal van zijn leerlingen en gaat er een voorheen onbekende wereld voor hem open. Te zien in de serie KORT! – hier meer info.


Nog een film met awkward i -inbreng. Want de titeltrack van de afstudeerfilm van Mees Peijnenburg, die dit jaar afstudeerde aan de Filmacademie, is van Djurre zijn hand. De film draait dit jaar op het NFF. En niet alleen dat, ook was ie op 29 september te zien op Nederland 2. Kijk hem hier terug. De film gaat over de vriendschap tussen Gijs en Sven, die door een straatruzie en de gevolgen daarvan nogal onder druk komt te staan.

Het afgelopen jaar heeft de zegetocht van DOVEVE doorgezet. De speelfilm, waarvoor Djurre de score en soundtrack maakte, is inmiddels aan 23 landen verkocht. Aan het eind van het jaar zelfs is ie zelfs te zien in de Amerikaanse en Chinese bioscopen! Ook is de film genomineerd voor een Gouden Kalf en nog een aantal keer te zien op het festival.

Op donderdag 3 oktober is er in Hoog Catharijne een pop-up bioscoop, waar je gratis De Ontmaagding van Eva van End kan kijken. En als dat al geen goede reden is, is de muzikale omlijsting van die avond dat zeker. Djurre draait voor en na de film plaatjes. Kom dus vanaf 20.30 uur langs! Meer info hier.No comments:

Post a Comment